Bedankt namens stichting Asmik- Armenië

Beste gemeenteleden van de PKN-gemeente van de Schermer,

Zoals u wellicht weet heeft de stichting Asmik-Armenië een prachtig bedrag gekregen in 2018 van de Diaconie van uw gemeente. Afgelopen oktober is een deel van het bestuur van Asmik in Armenië geweest. Wij hebben samen met een arts gezinnen met kinderen met een handicap bezocht, waar we persoonlijke hulp konden aanbieden. In deze gezinnen hebben we goede afspraken kunnen maken.

Zo wordt er onder andere een bed gemaakt door de plaatselijke timmerman voor een dubbelgehandicapte vrouw van 24. Een meisje van 4 jaar krijgt nieuwe aangemeten orthopedische schoenen en in februari staat er een operatie aan haar benen op de planning. Er worden ook aangepaste kinderbuggy’s gekocht voor een paar dubbelgehandicapte kinderen. Een spastische jongeman van 24 jaar heeft veel last van zijn gebit, gaat nu naar het ziekenhuis in de hoofdstad om daar onder verdoving geholpen te worden. Wij zijn ook in het kinderdagverblijf in de plaats Masis geweest waar geld is besteed aan meubilair voor de inrichting van het dagverblijf. Zij zijn ontzettend blij met alles wat er staat en het wordt goed gebruikt.

Voor meer informatie kunt u naar de website van onze stichting gaan. Wij willen u nogmaals hartelijk bedanken! Een vriendelijke groet namens de stichting Asmik- Armenië .

Jacolien Purmer-Brinkman