Verslag van de week in zorghotel Nieuw Hydepark

Deze zomer werd ik uitgenodigd om eens deel te nemen aan de vakantieweek voor ouderen en gehandicapten in zorghotel Nieuw Hydepark van PKN in Doorn.  Na wat overwegen, wel of niet, leek het toch wel wat om eens een week niet in je eigen bed te slapen. Het was in de week na 15 oktober 2022. Na aankomst op de zaterdagmiddag werden de gasten ontvangen door de vrijwilligers en naar hun kamer gebracht. Elke gast een eigen vrijwilliger die je bijstond als je hulp nodig had. Om half zes een heerlijk diner opgeschept en in de avond kennismaken met de vrijwilligers en de medegasten en uitleg van het weekprogramma en presentatie van de uitstapjes.

Zondagmorgen was er viering ik de kapel door onze dominee en organist Henk. Verrast.     In de middag een wandeling door het park o.l.v. de boswachter die vertelde over de bomen die wel 150 jaar oud waren. Gazons die door Drentse heideschapen werden begraasd. Toen het donker was waren de bospaden verlicht met kaarsjes voor een mooie rondwandeling waar iedereen meedeed, lopend of rijdend  Maandag was het thema ‘fleurig en fruitig’ door de vrijwilligers, een gezellig programma met spelletjes en quiz.

Dinsdag was de eerste dag met 3 uitstapjes met busjes. Het busje waar ik in meeging reed met chauffeur Jan naar paleis Het Loo. Met picknick op het parkeerterrein. Met terreinbusje naar de mooi gerestaureerde gebouwen. De tuinen waren een genot om te zien met de fonteinen en bijzondere planten zoals mais en stoksnijbonen, die werden ook vroeger geteeld voor eigen gebruik. Binnen waren we met z’n drieën al snel het groepje van 10 kwijt en waren we al spoedig op het dak waar we van het uitzicht genoten over tuinen en gebouwen. Daarna toch nog de zalen en kamers van koninginnen en prinsen bekeken. Mooi om het eens te kunnen bewonderen. In de tuin gewacht op de anderen die toen op het dak waren. Na een uur rijden weer terug in het hotel. Op tijd voor het smakelijke diner. ’s Avonds was er de verhalenverteller. Met hoe het in de jaren 60 en 70 was op radio tv, Met Eurovisie songfestival en hoorspelen. Het was wel lachen om toen.

De volgende dag was de tweede dag met uitstapjes voor hen die nog niet weg geweest waren. Wij vermaakten ons in de recreatiezaal met spelletjes, legpuzzels en lezen en een vlag maken voor iemand die we aandacht wilden geven. En een wandeling door het bos waar veel paddenstoelen in heksenkringen groeiden en een fazantentuin was.

Donderdag, de verwendag voor de dames. Voor de mannen stond er niets op het programma. Als verrassing een trip naar het legermuseum in Soesterberg. Interessant om te zien met wapens uit de oudheid en tegenwoordige tijd. Na het diner was er optreden met het ‘Nijkerks Zeemanskoor met, hoe kan het anders,  shantyliederen, een vrolijke stemming bij koor en publiek. Meezingers tot slot.

Vrijdag, De laatste dag, ’s morgens baden in het bubbelbad, heel ontspannend. Half elf, een stemmig moment: Ontmoeting met verhaal, zingen en bidden, o.l.v.ds Marius. Afmaken wat nog niet klaar was, zoals puzzels en vlaggetjes. Gelukt. Een rit gemaakt met de golfkar met aanhanger, door het bos met steile en smalle paden, met David.

Als afsluiting van deze week een uitmuntend diner, aan rijk versierde tafel. Verzorgd door in stijl geklede vrijwilligers, met heerlijke gerechten. Met  stemmige muziek en mooie woorden. Veel dank aan alle vrijwilligers die dit voor ons mogelijk gemaakt hebben.

Zaterdag, bagage inpakken, afscheid nemen.                                                                                     

Een dankbare gast, Dik M.

Eén antwoord op “Verslag van de week in zorghotel Nieuw Hydepark”

Reacties zijn gesloten.